CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Crema de carabassó

Ingredients:

  • Un quilo i mig de carabassons
  • Dues pastanagues
  • Un porro
  • Dos grans d’all
  • Quatre formatgets
  • Menta
  • Gingebre fresc
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.

Preparació:

Rentem, pelem i tallem a trossos petits totes les verdures.

En una olla amb dos litres d’aigua i una mica de sal, posem les verdures i les deixem que vagin bullint una 1/2 hora.

Traspassem les verdures amb una mica d’aigua al got de la batedora i ho batem fins que ens quedi una crema. Si veiem que ens queda molt espessa, anem afegint una mica de l’aigua de la cocció.

Traspassem la crema a l’olla, salpebrem i tornem a posar al foc, quan arrenqui el bull, baixem una mica el foc i afegim els formatgets, remenem perquè es vagin desfent. Perquè no quedin grumolls sempre podem tornar a passar la batedora.

Perquè tingui un gust més refrescant, sempre podem ratllar una mica de gingebre fresc pel damunt o afegir unes branquetes de menta ben picades. A l’hora de servir posem un rajolí d’oli per sobre.

I si voleu, també la podem acompanyar d’uns cruixents de pernil i formatge que tirarem en forma d’encenalls pel damunt. Aquí teniu com es fan:  Recepta de Cuina, Com es fa – Cruixents de pernil i formatge.

Tags: Carabassó, crema

Notícies semblants: