Sabíeu que va existir el Futbol Club España de Barcelona?

FC España de Barcelona

L’any 1905 tres estudiants del barri de Gràcia de Barcelona, José Graells, Leandro Roselló i Joaquin Just, van reunir els diners suficients per comprar una pilota de cuiro reglamentaria decidits a crear un equip de futbol.

Joaquin Just va ser el que li va posar el nom Futbol Club España de Barcelona (España amb ñ) i un diumenge del mes d’octubre de 1905 van jugar el seu primer partit contra el segon equip de Barça, el que ara seria el Barça B al que van guanyar per 3 a 2.

No eren coneguts com a espanyolistes, com seria el normal, els anomenaven “españistes” i les primeres temporades van tenir grans èxits, eren el rival que volien batre tots els equips contraris i així es van guanyar el títol de “los pequeños diablos“, perquè eren el terror de tots els camps.

Van tenir unes temporades amb grans resultats fins que van aconseguir pujar a la primera divisió catalana en la qual es van quedar durant tretze anys gloriosos pel club. Vestien samarreta vermella i pantaló blanc. Al principi no tenien camp propi però després van jugar en un camp al carrer Entença i més tard al carrer Rosselló.

L’any 1923 va canviar el seu nom pel de Gràcia F.C, precisament el barri dels seus fundadors, l’any 1931 es va fusionar amb l’Europa jugant amb el nom de Catalunya F.C. però per culpa de la falta de recursos per poder pagar els desplaçaments, va acabar sent absorbit per l’Europa, desapareixent definitivament la temporada 1931-1932.

Eren altres moments de la història, encara no hi havia el conflicte que ens va dur a la Guerra Civil i portar en menys de dues dècades el nom d’Espanya, Gràcia, Europa i Catalunya, no seria tan fàcil avui en dia. Segur molts seguidors no entendrien.

Tags: FC España

Notícies semblants: