CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Arròs a banda amb bròquil

Ingredients pel brou:

 • 1/2 quilo de peix de roca
 • Un cap de rap
 • Una cua de lluç
 • Un porro
 • Dues pastanagues
 • Una ceba
 • Un full de llorer
 • Julivert
 • Sal, oli d’oliva verge extra i pebre blanc.

Ingredients per l’arròs:

 • Una ceba
 • Un pebrot verd
 • Un pebrot vermell
 • Dos grans d’all
 • Julivert
 • Dos tomàquets madurs
 • Dues nyores o dos pebrots xoricers
 • Safrà
 • 1/2 quilo d’arròs bomba
 • 1/2 bròquil
 • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.

Preparació:

Dues hores abans posem les nyores o pebrots xoricers en remull amb aigua calenta.

Comencem fent el brou de peix. Netegem totes les verdures i les tallem a trossos no molt petits, netegem el peix i el rentem. En una olla gran amb un rajolí d’oli, saltem les verdures, no cal que agafin color, simplement és perquè alliberin tot l’aroma que tenen.

Afegim tot el peix, el julivert, el llorer, sal i un polsim de pebre blanc, remenem uns tres minuts i afegim l’aigua.

Quan comenci a bullir, desescumem i deixem que es vagi fent a foc mitjà uns 25 minuts. El brou de peix no cal que estigui més temps, si el deixem més temps, perdrà tot el seu gust.

Deixem refredar, traiem el peix i separem la carn de les espines, reservem el peix per acompanyar l’arròs i colem el brou.

Per fer l’arròs, en una cassola o paellera fem un sofregit amb la ceba, els alls i els pebrots, tot tallat ben petit, quan comenci a enrossir-se afegim els tomàquets ratllats, el safrà i la polpa de les nyores o pebrots, salpebrem i deixem que es vagi fent el sofregit a foc lent, uns 7 o 8 minuts.

Mentrestant es fa el sofregit, podem aprofitar per fer el bròquil al vapor, en un cassó amb aigua posem un col·lador al damunt i quan comenci a bullir l’aigua posem els brots de bròquil i els deixem que es facin al vapor uns 5 minuts. Els traiem i els fiquem amb aigua freda per trencar la cocció i que quedin més verds.

Incorporem l’arròs al sofregit, remenem perquè agafi color i afegim el brou de peix, com és arròs bomba afegirem 2,5 vegades més de brou que d’arròs. Quan arrenqui el bull deixem coure uns 20 minuts a foc mitjà, a mitja cocció, tastem i rectifiquem de sal. Quan acabi posem els brots de bròquil pel damunt.

Servim acompanyat del peix esmicolat i un bon allioli.

Tags: ARRÒS, banda

Notícies semblants: