POBLES

Avià opta a ser La Ciutat del Benestar 2019 entre 16 finalistes de tot el món.

Avià un municipi de la comarca del Berguedà ha quedat finalista per l’obtenció del guardó Wellbeing City que atorga Newcities, una fundació amb seu a Mont-real (Canadà). Newcities és una organització sense ànim de lucre que treballa per promoure nous models de ciutats sostenibles i aquest any vol premiar a les ciutats que aposten pel benestar dels seus ciutadans, creant aquest premi.

El premi es divideix en diverses categories i Avià s’ha disputat el passi a la final entre 94 iniciatives presentades per 45 ciutats de 28 països. La fundació ha valorat la feina que ha fet el municipi amb la seva campanya i projecte “Avià per un bon clima” que pretén un model de sostenibilitat basat en l’estalvi i la reducció d’emissions contaminants, presentant uns beneficis microeconòmics per tota la població i l’administració local.

Avià competirà amb altres tres ciutats en la categoria ‘Medi ambient sostenible’, les altres nominades són: Curridabat de Costa Rica, Lisboa de Portugal i Moonee Valley d’Austràlia.

Ja fa temps que Avià aposta per la sostenibilitat del seu municipi i així contribuir encara que sigui un municipi molt petit a la sostenibilitat del planeta. Vol ser un exemple per altres municipis, pobles o ciutats grans, si entre tots ho fem, podrem deixar als nostres néts un món millor.

Entre altres mesures preses, l’ajuntament subvenciona amb 100 € a cada habitatge o local comercial que contracti l’electricitat amb una companyia verda, ha instal·lat panells solars i il·luminació LED en tots els edificis públics, ha substituït l’enllumenat públic d’alt consum per llums LED, facilita la col·locació de plaques fotovoltaiques, etc.

Ja no es tracta d’aconseguir un premi que reconegui tota la feina que està fent Avià, es tracta de què altres municipis facin el mateix i a poc a poc aconseguirem un planeta sostenible.

D’entre totes les categories es triarà la millor “Ciutat del Benestar 2019”. Molta sort Avià, us ho mereixeu.

Tags: Avià, sostenibilitat

Notícies semblants: