Ingredients:
- 400 grams d’arròs bomba
- 1/2 conill a trossets petits
- Dos calamars
- Una ceba
- Dos grans d’all
- Julivert
- Un pebrot verd
- Un tomàquet
- Una remolatxa cuita i pelada
- Un litre de brou de pollastre
- Safrà
- Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra
Preparació:
Salpebrem el conill i el posem a rostir en una paella amb una mica d’oli, quan estigui daurat, afegim els calamars tallats a anelles i els hi donem un tomb perquè deixin anar l’aigua.
Afegim la ceba ben trinxada, quan comenci a enrossir-se posem el pebrot i els alls també ben petits, deixem que es vagi fent a foc lent uns 7 minuts i afegim una mica de safrà, remenem i posem el tomàquet ratllat i continuem fent a foc lent.
Normalment la remolatxa cuita bé en una bossa amb el suc de la cocció, tallem la remolatxa a quadrats i reservem el suc que afegirem al brou de pollastre perquè li doni el color vermell.
Afegim l’arròs a la paella, remenem perquè agafi el gust de la resta d’ingredients i el sofregit i aboquem el brou de pollastre amb el suc de la remolatxa, que haurem escalfat prèviament, ha d’estar ben calent.
En ser arròs bomba, la mida d’aigua o brou ha de ser 2,5 parts d’aigua per cada part d’arròs i la cocció aproximadament uns 20 minuts.
Com la remolatxa ja està cuita, a mitja cocció de l’arròs, (10 minuts) l’afegim tallada a quadrats.