Festa del Trinxat – Puigcerdà, 23 de febrer.

El Trinxat és un plat típic de la gastronomia ceretana que ja es coneixia al segle XV. Al segle passat, durant la postguerra espanyola, quan la comarca de la Cerdanya es dedicava principalment a l’agricultura i la ramaderia, els ingredients del trinxat eren assequibles a totes les famílies i per això era un plat considerat de pobres.

Els seus ingredients són senzills, patates o trumfes com diuen els ceretans, col d’hivern que ha d’estar tocada pel fred de la neu, cansalada viada i alls. Durant la temporada d’hivern el podem trobar a tots els restaurants de la comarca i actualment fins i tot a l’estiu, encara que la col no estigui tocada pel fred.

Avui a les 9 de la nit se celebra al Poliesportiu de Puigcerdà la XXIV edició de la Festa del Trinxat.

El menú consistirà en:

  • Taula d’embotits de Cerdanya i formatges del Pirineu
  • Crema de carxofes amb fetge gras d’ànec
  • Trinxat de Cerdanya amb rosta
  • Vedella ecològica de Cerdanya amb cremós de tòfona i nyàmeres
  • Cigne de nata
  • Celler.

El sopar estarà amenitzat per l’orquestra Montecarlo.

Si voleu fer el trinxat a casa, aquí teniu la recepta: Trinxat de Cerdanya.

Notícies semblants: