Dimecres i Divendres – La tradició dels Bunyols de Quaresma


-1
636 shares, -1 points

La Quaresma és el període de 40 dies que comença el dimecres de Cendra i acaba el diumenge de Pasqua.

Segons la litúrgia cristiana, aquests 40 dies són dies per recordar els dies de dejuni que Jesucrist va passar al desert.

És un període de penitència simbòlica, de reflexió i antigament un període d’abstinència. Els cristians acostumaven a menjar un sol cop al dia i evitant la carn i els ous. Actualment aquest costum s’ha relaxat i els que encara la mantenen la limiten als 7 divendres de quaresma i en molts casos tan sols al divendres sant.

El que sí que hem mantingut és la tradició de menjar bacallà i bunyols de quaresma, que ens endolceixen les postres d’aquests dies. La majoria de pastisseries de Catalunya continuen amb el costum de fer els bunyols els dimecres i els divendres durant les setmanes de quaresma.

L’origen d’aquesta delícia de postres sembla que ve d’Al-Andalus, territori de la península Ibèrica conquistat pels musulmans durant l’Edat Mitjana. Ells feien uns dolços molt semblants que fregien i recobrien amb mel.

Avui és un dels dimecres de Quaresma, si passeu per una pastisseria segur que en trobareu, però si els voleu fer a casa, aquí teniu la recepta dels Bunyols de Quaresma.


T'agrada? Compartiex-ho!

-1
636 shares, -1 points

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
8
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
1
Em diverteix
M'agrada M'agrada
1
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
1
m'entristeix
M'interesa M'interesa
2
M'interesa
Em fascina Em fascina
2
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.