Avui 27 de març – Dia Internacional de Formatge

Avui 27 de març celebrem el Dia Internacional del Formatge, un dels menjars més antics del món. Diu una llegenda que sembla que el descobriment del formatge va ser per pura casualitat quan un mercader àrab que viatjava pel desert va guardar la llet en un estómac de xai per conservar-la i que li durés durant la seva travessia, quan va anar a veure una mica va observar que havia fermentat i estava quallada.

No sabem si aquesta història és veritat o no, però segur que el formatge es va començar a fer com un sistema d’aprofitament de la llet.

Els formatges s’elaboraven de forma artesanal, les masies els feien pel seu propi consum o pels mercats dels pobles del seu voltant fins que l’any 1815 es va fundar la primera fàbrica d’elaboració de formatges a Suïssa.

Actualment Catalunya té una gran varietat d’excel·lents formatges fa quatre anys, un madurat de cabra ecològic produït a Catalunya, va ser triat el 6è millor formatge del món al World Cheese Awards 2018-2019 i l’any passat un del Moianès va estar catalogat com el millor formatge de cabra de pell florida del món.

Si sou amants del formatge us recomanem visitar El Bufet lliure de formatges més gran del món, que tenim a un pas de Catalunya.

El Bufet lliure de formatges més gran del món
Tags: Dia Internacional Formatge

Notícies semblants: