Ingredients:
- Tres o quatre carabasses o melons amargs
- 300 grams de peix blanc sense espines (lluç, rap, bacallà o turbot)
- 150 grams de cloïsses
- Una ceba
- Una cullerada de farina
- Un got de llet
- Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.
Preparació:
Rentem bé les carabasses o melons i els hi tallem les puntes. Amb la resta anem tallant a anelles d’un centímetre o centímetre i mig de gruix, buidem la carn de dins i traiem les llavors.
Fiquem les anelles al microones a màxima potència uns 2 minuts, això ens estalviarà temps de forn.
Tallem la ceba i la polpa de la carabassa o meló ben petit i ho sofregim en una paella amb oli, quan la ceba comenci a enrossir-se, afegim el peix net i esmollat. Salpebrem i deixem fer uns 5 minuts.
Obrim les cloïsses al vapor i les afegim, sense la closca, a la paella.
Posem una cullerada satisfeta de farina, barregem bé amb el peix i de seguida, perquè la farina no es cremi, afegim la llet, remenant contínuament perquè no faci grumolls. Rectifiquem de sal i deixem coure fins que ens quedi amb la textura d’una beixamel.
Posem les anelles de carabassa o meló en una safata de forn i les anem farcint amb la beixamel de peix.
Ho fiquem al forn, prèviament escalfat i amb el gratinador encès, ho deixem coure fins que quedi la beixamel una mica gratinada.
La carabassa o meló amarg no és fàcil de trobar, sempre es pot encarregar a una botiga de fruites i verdures o sinó també podem fer la mateixa recepta amb carabassons.