POBLES

Alós d’Isil – Restauren un pont romànic del segle XII amb pedaços de formigó.

Alós d’Isil

Un dels atractius del petit nucli d’Alós d’Isil pertanyent al municipi d’Alt Àneu al Pallars Sobirà, és el seu pont romànic del segle XII que tothom que passa per damunt d’ell no pot evitar fer-se una fotografia.

Pont Romànic del segle XII

L’any passat amb l’antic govern del consistori, van rehabilitar les seves baranes fetes malbé pel pas de temps i que per motius de seguretat s’havien de restaurar. Aquí comença el problema.

En lloc de tenir en compte l’antiguitat, l’estil i la pedra marronosa característica d’aquest pont romànic,  van fer la rehabilitació amb simples pedaços de formigó, que seguretat donaran, però és un crim contra patrimoni històric del nostre país. En definitiva no es pot qualificar de cap manera més que d’un nyap.

Pont d’Alós d’Isil restaurat amb formigó

Ara el nou Consistori juntament amb l’Institut d’Estudis Ilerdencs destinaran 40.000 € a la restauració del pont, en una primera fase per treure el formigó i posteriorment fer unes baranes de pedra com haurien d’haver estat ja en la primera rehabilitació.

https://twitter.com/AlosDIsil/status/906968635129909250

Notícies semblants: