POBLES

Una visita per Rupit, un poble de postal, que ens transporta a altres temps.

Rupit, sense dubte un dels pobles amb més encant de Catalunya, quan ens endinsem en ell sembla que ens transportem a l’Edat Mitjana, amb els seus carrers empedrats, les cases de pedra i l’ambient rural que es respira.

Diu una llegenda que Rupit és un poble tan vell, tan vell que es va fundar quan “Adam cagava arrupit” (arraulit), encara que la versió oficial diu que el terme Rupit prové la paraula llatina Rupes que significa roca.

Rupit i Pruit ubicats al centre de Collsacabra, a la comarca d’Osona, abans eren dos municipis independents fins que l’any 1978 es van fusionar. Antigament eren Sant Andreu de Pruit i Sant Joan de Fàbregues que va canviar el seu nom per Rupit l’any 1955.

A voltant de l’any 1000 es va construir dalt d’un turó el Castell de Rupit, d’estil romànic i a partir d’ell es van anar construint les cases. El vescomte d’Osona habitava el castell fins que es va traslladar a Cardona.

Tags: Pruit, Rupit

Notícies semblants: