Ingredients:
- 3 Carxofes del Prat
- 50 grams de pernil ibèric en tires petites
- Formatge ratllat
- Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra
- Llimona o julivert per rentar les carxofes
Preparació:
Traiem unes quantes fulles de les carxofes, el tronc i les rentem amb aigua i una mica de llimona o julivert per tal que no s’oxidin.
Posem una olla amb aigua i un polsim de sal al foc, quan arrenqui el bull afegim les carxofes senceres i les deixem coure de 10 a 15 minuts, en funció de la mida. Les traiem, les deixem escórrer i que es refredin una mica.
Tallar-les per la meitat i posar-les en una safata de forn, salpebrar-les, posar el pernil en tires en cada meitat i espolsar una mica de formatge ratllat per sobre.
Tirar un rajolí d’oli pel damunt i coure al forn, prèviament escalfat a 200° uns 10 minuts.