CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Carxofes amb pernil

Ingredients:

  • 3 Carxofes del Prat
  • 50 grams de pernil ibèric en tires petites
  • Formatge ratllat
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra
  • Llimona o julivert per rentar les carxofes

Preparació:

Traiem unes quantes fulles de les carxofes, el tronc i les rentem amb aigua i una mica de llimona o julivert per tal que no s’oxidin.

Posem una olla amb aigua i un polsim de sal al foc, quan arrenqui el bull afegim les carxofes senceres i les deixem coure de 10 a 15 minuts, en funció de la mida. Les traiem, les deixem escórrer i que es refredin una mica.

Tallar-les per la meitat i posar-les en una safata de forn, salpebrar-les, posar el pernil en tires en cada meitat i espolsar una mica de formatge ratllat per sobre.

Tirar un rajolí d’oli pel damunt i coure al forn, prèviament escalfat a 200° uns 10 minuts.

Tags: Carxofes, pernil

Notícies semblants: