El Nou edifici del Vall d’Hebron Institut de Recerca estarà llest el 2023.

 

El Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), líder en investigació biomèdica, per fi tindrà acabat el seu nou edifici a principis de l’any 2023.

El VHIR no para de créixer de forma constant d’ençà de la seva fundació l’any 1994, creixement que necessita noves infraestructures per allotjar als més de 1.000 investigadors que treballen dia a dia per a trobar noves solucions als problemes de salut de la societat i que actualment estan disgregats per diferents edificis del centre hospitalari.

Fa pocs dies que el vicepresident Pere Aragonès i la consellera de Salut Alba Verges, van anunciar que està previst que les obres del nou edifici del VHIR comencin al setembre i s’estima una duració de tres anys.

Futur Vall d’Hebron Institut de Recerca – Foto: Vall d’Hebron

En el nou VHIR que s’ubicarà en l’antic edifici que anys enrera ocupava la bugaderia de l’hospital, es podrà realitzar teràpia gènica i medicina nuclear gràcies a la instal·lació d’un ciclotró (accelerador de partícules).

Un cop aprovats els pressupostos de la Generalitat, s’ha desencallat el futur del VHIR, ara es pot dur a terme aquesta reivindicació de fa tants anys dels professionals de la medicina. Segons la consellera Alba Verges, sense investigació no s’haurien donat casos resolts tan satisfactòriament, com la reanimació d’Audrey Mash, la dona que després de sis hores en parada cardiorespiratòria va poder ser reanimada o el Triple trasplantament de la petita Iria.

Fa pocs dies va sorgir la notícia que Catalunya és lider mundial en trasplantaments i donació d’òrgans i uns dels hospitals responsables d’aquesta bona notícia és la Vall d’Hebron.

Tags: Institut de Recerca, Vall d'Hebron

Notícies semblants: