Els productors de Calçots donen per perduda la temporada a causa del Covid-19

Un dels grans perjudicats pel confinament a conseqüència del Coronavirus ha estat el sector dels productors de calçots. En el moment més àlgid de la temporada de calçots han vist com restaurants i zones de barbacoes han hagut de tancar i per tant han cancel·lat totes les comandes que acostumaven a fer cada any.

Molts productors ja no recolliran els calçots que tenen sembrats i es veuran obligats a deixar-los en el mateix camp. Els productors del Calçot de Valls, amb la Indicació Geogràfica Protegida, estimen que es deixarà de vendre una quarta part de la collita, uns quatre milions de calçots, amb la gran pèrdua econòmica que significa per aquest sector.

Aquest any estaven previstes moltes calçotades i celebracions amb festes i actes a moltes poblacions, principalment a la zona de Valls, que enguany commemora el 25è aniversari de la concessió del segell de qualitat per part de la Generalitat de Catalunya.

La Fundació Espigoladors, una organització sense ànim de lucre que lluita contra les pèrdues i el malbaratament alimentari, ha posat en marxa una iniciativa perquè la gent compri els calçots i els faci a casa. La majoria de persones no tenen una barbacoa per poder fer-los, però hi ha moltes altres maneres de cuinar-los, al forn, en truita, arrebossats, etc.

Amb l’etiqueta #CalçotadaAcasa, volen fer una crida a tota la ciutadania per a pal·liar una mica de la pèrdua que tindran els productors d’aquest producte tan típic del nostre país.

Us deixem amb dues receptes de Calçots a casa.

Calçots al Forn

Hamburgueses de Calçots

Tags: Calçots

Notícies semblants: