Fer servir estris de fusta a la cuina pot ser perjudicial per a la salut.

Segur que tots tenim una cullera, una pala o una taula de fusta a la nostra cuina i no pensem en el mal que ens pot fer utilitzar-les. Per la nostra seguretat, ens hauríem de desfer de tots els estris de cuina fets de fusta, excepte els de decoració.

La fusta és un material porós, que es trenca fàcilment i absorbeix la humitat, cosa que els encanta als bacteris i fongs, el lloc perfecte per instal·lar-se, reproduir-se i sobreviure durant dies i dies.

L’estiu passat ja vam veure l’experiència de la “carne mechá” contaminada amb listeriosi a una empresa d’Andalusia que va acabar amb els propietaris a la presó. L’origen de la contaminació no estava en la mateixa carn, estava en un dels estris utilitzats per entatxonar la carn. 

No cal dir que hem de tenir molta cura en la higiene de la nostra cuina i de tots els estris que fem servir, però és millor que ens desfem dels que no són segurs, com la fusta.

En la fusta de tall, s’acumulen bacteris i fongs que ens poden provocar greus malalties com la salmonel·losi, la listeriosi o el botulisme.

El millor que podem fer és no utilitzar-les, però si sou d’aquells que us agrada l’aspecte rústic que donen a la vostra cuina, heu de tenir la precaució de desinfectar-los cada cop que les feu servir. Ho podeu fer submergint-los en aigua amb vinagre o aigua amb bicarbonat.

Tags: Trucs

Notícies semblants: