EL TRUC DEL DIA

Solució casolana perquè no ens piquin els mosquits.


Quan arriba l’estiu els mosquits ens comencen a devorar. Hi ha diverses teories sobre per què a unes persones els hi piquen més que a altres, potser pel color de la roba, el grup sanguini, l’olor corporal, etc. Segons alguns entomòlegs, hem d’evitar el color negre i el groc, als mosquits els encanta l’olor de suor, així que una bona higiene personal els allunyarà.

Fins fa uns anys, els mosquits només ens produïen molèstia a causa de les picades, però actualment, en aquest món tan globalitzat, també poden representar un problema per a la salut, ja que amb les seves picades ens poden transmetre diverses malalties, com la Chikungunya, malaltia exòtica transmesa pel mosquit tigre, el Zika, el Virus del Nil o el Dengue.

Per evitar que els mosquits se’ns apropin, cal evitar tenir aigua estancada, podem posar aparells elèctrics de captura, utilitzar repel·lents o mosquiteres, però també hi ha remeis casolans com el que ens expliquen al programa Tot es Mou de TV3, només necessitarem dues tasses d’aigua calenta, cinc cullerades de sucre i dues de llevat. Veiem com preparar-ho.

Tags: Picadura mosquits

Notícies semblants: