Pa de bròquil – Un nou aliment creat a Catalunya per reduir el malbaratament alimentari i amb un alt valor nutritiu.


3

Investigadors del programa de Postcollita de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) de la Generalitat de Catalunya i del Centre Irlandès Teagasc, han creat un nou producte alimentari, el Pa amb bròquil, amb un alt valor nutritiu i que contribueix a reduir el malbaratament alimentari.

Els investigadors han observat que incorporant els fulls i les tiges del bròquil, que normalment es llencen a les escombraries, en una concentració del 2% a la farina per fer el pa, no afecta el gust ni l’aspecte que podria no agradar als consumidors i en canvi aporta molts beneficis. Naturalment no es posen les fulles i les tiges directament, es fa una mena de pols que es barreja amb la farina.

Aquest pa augmenta la qualitat fisicoquímica, l’activitat nutricional i les propietats bioactives del pa, a més de contribuir a reduir el malbaratament alimentari. L’estudi ha estat publicat a la revista Journal Of Food Processing And Preservation.

El pa és un dels productes més consumits arreu del món i si a través d’ell podem beneficiar la nostra salut, molt millor. Les fulles i la tija dels bròquils contenen vitamines, glucosinats, compostos fenòlics altament antioxidants i vitamines, tots ells compostos molt saludables.

Molts d’aquests components perden les seves propietats quan són sotmesos a altes temperatures, però en el cas de les fulles i les tiges del bròquil, els investigadors han observat que les temperatures a les quals es fa el pa no els afecta i en canvi les seves propietats queden incorporades al pa i romanen en ell fins set dies després de sortir del forn.

I amb el bròquil també podem fer una base per una coca o una pizza força saludable. Aquesta recepta és amb coliflor, però la podeu substituir per un bròquil.

Recepta de Cuina, Com es fa – Coca de coliflor i formatge


T'agrada? Compartiex-ho!

3

Quina és la teva reacció

M'encanta M'encanta
2
M'encanta
Em diverteix Em diverteix
0
Em diverteix
M'agrada M'agrada
0
M'agrada
m'entristeix m'entristeix
0
m'entristeix
M'interesa M'interesa
1
M'interesa
Em fascina Em fascina
2
Em fascina

0 Comments

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.