Ingredients:
- Un tros de costella de porc sencer
- Herbes aromàtiques (farigola, romaní, alfàbrega, orenga, llorer, al vostre gust)
- 1/2 llimona
- Un got gran de vi blanc
- Vinagre
- Una cullerada de mel de romaní
- Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.
Preparació:
Salpebrem la costella de porc i la posem en una safata de forn, la ruixem amb una mica d’oli i la posem al forn a 180° fins que estigui daurada per tots costats.
Espolsem les herbes aromàtiques pel damunt, posem unes rodanxes de llimona i aboquem el got de vi. Tapem amb paper d’alumini i ho deixem fer entre 160° i 180° una hora o una hora i mitja. El temps va en funció de la mida de la costella, si és molt gran necessitarà més temps.
Sempre ha de tenir una mica de líquid així que de tant en tant afegirem una mica d’aigua o brou de carn. Cinc minuts abans d’acabar la cocció afegim un rajolí de vinagre i pintem la costella amb la mel de romaní. Encenem el gratinador i el deixem cinc minuts més.