Acord entre l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca i la Guàrdia Civil per utilitzar les instal·lacions esportives de la caserna.

L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca va signar ahir un acord amb el tinent coronel de la comandància de la Guàrdia Civil, Pedro Pizarro, pel que les entitats esportistes de la ciutat podran utilitzar les instal·lacions esportives que té aquest cos armat dins la caserna.

Les primeres entitats esportives que començaran a utilitzar la pista d’atletisme i el poliesportiu de la caserna, seran l’equip de futbol sala i el d’handbol. Ara hauran de signar un conveni per determinar les condicions d’ús de les instal·lacions i les normes que hauran de seguir els esportistes per poder accedir a la caserna.

Recordem que arran de la pandèmia de la Covid-19, va haver-hi un enfrontament entre el govern del consistori i la Generalitat per la instal·lació d’un hospital de campanya que l’ajuntament amb l’ajuda de la Guàrdia Civil van muntar sense cap autorització ni petició del Departament de Salut, precisament en una pista del poliesportiu municipal.

El muntatge de l’hospital va ser molt publicitat a les xarxes socials i va produir un rebombori entre els mitjans de comunicació, el desmuntatge després de no haver-se utilitzat va ser molt discret, no hi havia cap mitjà de comunicació. Ara tan sols falta saber quan els ha costat als ciutadans de Sant Andreu de la Barca, el muntatge i desmuntatge d’aquest hospital que, segons Salut no era necessari.

Tota aquesta desavinença entre les dues administracions va acabar amb l’alcalde Enric Llorca acompanyat de tot el seu govern (PSC i C’s) declarant persona non grata a Sant Andreu de la Barca a la Consellera de Salut Alba Verges.

També recordem que anteriorment amb motiu del referèndum de l’1 d’Octubre i les càrregues policials d’aquest cos contra la població que anava a votar, es va generar un clima de tensió que va acabar en els tribunals per una denúncia dels guàrdies civils a professors de l’Institut el Palau, que finalment van ser arxivades.

Noticies relacionades:

L’Hospital de Campanya muntat per la Guàrdia Civil a Sant Andreu de la Barca arriba als Tribunals

Alba Verges declarada persona non grata a Sant Andreu de la Barca.

Tags: Sant Andreu de la Barca

Notícies semblants: