Alliberades les tortugues que han nascut al niu de la Mar Bella de Barcelona.

A mitjans de juliol un grup de joves que passejava per la platja de la Mar Bella de Barcelona, va trobar una tortuga babaua que havia fet una posta d’ous a la sorra. Els voluntaris del CRAM els van revisar, els van tornar a ensorrar i es van endur 17 per garantir l’eclosió a través d’una incubació artificial.

Dels 60 ous que van deixar a la Mar Bella i que durant aquest mes i mig han estat custodiats per voluntaris triats entre la ciutadania, han nascut 56 cries de forma natural. Els ous han desclòs abans de temps a causa de les elevades temperatures que ha tingut la sorra en aquest mes passat, el període normal d’incubació és d’entre 50 i 80 dies.

Durant tres dies han estat descloent els ous que estaven a la Mar Bella, dels nou que es van portar al CRAM  de moment han nascut cinc i els vuit que es van endur al Zoo de Barcelona encara no han fet eclosió, continuen incubant-se.

Les tortugues han estat alliberades i ràpidament s’han dirigit cap al seu hàbitat natural, el mar. Esperem que recordin el lloc on han nascut i quan siguin adultes vinguin a criar a les platges de Catalunya.

Noticies relacionades:

 Troben per primer cop un niu de Tortuga babaua en una platja de Barcelona

Barcelona busca voluntaris per custodiar els ous de la Tortuga Babaua trobada a la Mar Bella

Tags: Tortugues

Notícies semblants: