La Fiscalia investiga si els blocs de formigó instal·lats en alguns carrers de l’Eixample són un perill

Arran d’una denúncia presentada per l’advocat Daniel Vosseler en la que s’adjunta un informe pericial elaborat per un enginyer de camins, la Fiscalia de Seguretat Viaria de Barcelona està investigant si els blocs de formigó que el consistori va instal·lar en alguns carrers de l’Eixample són legals i si representen algun perill.

A principis del confinament l’Ajuntament de Barcelona va elaborar un pla per donar prioritat als vianants i bicicletes, una d’aquestes mesures va ser pintar alguns carrers de l’Eixample (Consell de Cent, Girona i Rocafort) amb unes franges grogues que senyalitzen el lloc per on podien transitar els vianants per caminar, fer esport, anar amb bicicleta o patinet.

Per delimitar aquestes zones i separar-les de la calçada es van instal·lar uns blocs de formigó que a la pràctica han servit perquè la gent s’assegui a xerrar una estona. Vist a simple vista aquests blocs poden representar un perill pels vehicles, sobretot motocicletes i bicicletes en cas d’impacte.

L’advocat que ha presentat la denúncia, president de la Plataforma Barcelona Ets Tu, creu que s’haurien de col·locar a les voreres o protegir-los d’alguna manera que no representin perill per la circulació. En el ple del mes de juliol ja es va plantejar el tema, però el govern de l’ajuntament d’Ada Colau defensa que protegeixen als veïns. 

Notícies relacionades:

La nova imatge del carrer Consell de Cent de Barcelona (22/05/2020)

Barcelona suprimeix 2000 llocs d’aparcament per instal·lar terrasses dels bars (04/09/2020)

Tags: Barcelona

Notícies semblants: