La impressionant cua per fer-se una foto a la Creu de la Pica d’Estats

El Parc Natural de l’Alt Pirineu regularà l’accés al parc, després de la massificació que s’ha produït aquest cap de setmana al cim de la Pica d’Estats i Sant Joan de l’Erm. Han volgut compartir un vídeo en el qual es pot comprovar com la gent fa una cua immensa per tal d’arribar a la creu que hi ha al cim a una altitud de 3.143 metres, la majoria simplement per fer-se una fotografia.

Mai s’havia vist tanta gent a la Pica d’Estats com aquest estiu, potser alguns van voler anar a celebrar la Diada a un dels cims més alts de Catalunya. L’accés pel petit poble d’Àreu al Pallars Sobirà també s’ha vist col·lapsat per la quantitat de vehicles i caravanes que volien accedir.

L’aparcament que hi ha a La Molinassa, al costat del refugi de Vallferrera que té capacitat per a 90 vehicles, alguns dies d’aquest estiu en què tant s’ha potenciat el turisme de proximitat, ha vist com arribaven 100 o 150 vehicles. Per això l’ajuntament estudiarà la possibilitat de regular-ho cobrant per aparcar.

Els responsables del Parc també denuncien que alguns excursionistes no respecten les normes bàsiques per cuidar un entorn natural, amb actituds incíviques o banyant-se en llocs prohibits que perjudica greument els amfibis que viuen en els llacs de muntanya, ja que les cremes solars o els repel·lents dels mosquits són tòxics per ells.

En les imatges també podem observar que no s’han respectat les mesures de seguretat decretades per tal d’evitar contagis de la Covid-19, cap de les persones que està fent cua per accedir al cim porta mascareta, sempre tenen l’excusa que estan fent esport, però fer cua és un esport?, i de distància de seguretat millor ni parlem.

Si d’aquí a quinze dies hi ha un rebrot important de la Covid, segur que farem responsables a manifestacions com la Diada on la majoria portaven mascareta i es respectava la distància de seguretat o als pobres nens i nenes que avui comencen l’escola amb el tapaboques posat, però ningú es recordarà, d’aquests excursionistes fent cua per fer-se una foto.

Notícies relacionades: 

Col·lapse al Cim de l’Everest – La imatge mai vista. (24/05/2019)

Cues de més de 250 persones per pujar a l’Aneto (12/06/2019)

Tags: Pica d'Estats

Notícies semblants: