Adéu a un altre cinema emblemàtic de la ciutat de Barcelona

En poc més de tres mesos Barcelona ha perdut dues de les més emblemàtiques sales de cinema de la ciutat, el passat 15 de juliol us anunciàvem que els Cinemes Méliès del carrer Villarroel tancaven definitivament i avui són els Cinemes Texas del carrer Bailèn els que ja no tornaran a obrir portes després de la pandèmia.

Els Cinemes Texas era un projecte del director i productor de cinema Ventura Pons, que l’any 2014 va adquirir les sales Lauren Films recuperant el nom del cinema original inaugurat l’any 1947 i que va funcionar com a Cinema Texas fins a l’any 1995.

Els Cinemes Texas que oferien pel·lícules en versió original subtitulades en català així com pel·lícules infantils també en català, abans del tancament obligat per la pandèmia de la Covid-19 ja estava en una situació econòmica complicada. Ventura Pons que tenia el local llogat va rescindir el contracte el passat mes de març quan es va decretar el confinament i tancament de locals.

El director i productor està passant per un període de dificultats econòmiques ja ha anunciat que els Cinemes Texas no tornaran a obrir. Ara seran els propietaris del local els que hauran de decidir si posar-lo en mans d’algú que s’atreveixi a conservar les quatre sales que tenen i no perdre aquesta oferta de cinema al barri de Gràcia.

Ventura Pons ja va tancar les sales de l’AlbaTexas de València i Las Vegas de Figueres perquè el seu projecte no va funcionar i aquest estiu va posar a subhasta la seva col·lecció d’art, per resoldre les dificultats econòmiques.

L’any 2020 va començar amb el tancament d’un altre cinema històric de la Ciutat Comtal, el Palau Balanyà, al Juliol van ser els Cinemes Méliès i ara el Texas, la ciutat de Barcelona cada cop té menys oferta cultural i la pandèmia està posant el toc final.

Els veïns del barri s’estan mobilitzant per tal d’evitar el tancament.

Tags: Barcelona, Cinemes, Texas

Notícies semblants: