Avui amb aquesta recepta hem volgut integrar dos plats que fem sovint a totes les cases, la truita de patata i la pizza, fent una TortiPizza de patata i pepperoni.
Primer de tot farem una truita de patata i després afegirem al damunt els ingredients per fer una pizza de pepperoni i l’acabarem al forn.
Ingredients:
- Tres o quatre patates
- Una ceba
- Sis ous
- Sal
- Oli d’oliva verge extra
- Tomàquet fregit
- Orenga
- 10 o 12 talls de pepperoni
- 50 grams Mozzarella ratllada
- Unes quantes olives negres.
Preparació:
Pelem les patates, les rentem i les tallem a trossets petits, a quadradets o mal tallades i la ceba la tallem en juliana.
Posem una paella al foc amb abundant oli i quan sigui calent tirem les patates i les deixem fregir uns cinc minuts, incorporem la ceba i deixem que es vagi fent a foc mitjà. Quan les patates i la ceba estiguin daurades, les traiem, les posem en un escorredor perquè deixin anar tot l’oli i les salem una mica.
Batem els ous, afegim una mica de sal i aboquem les patates amb la ceba, ho barregem bé i ho deixem reposar cinc minuts perquè s’integrin tots els sabors.
Agafem una paella que no s’enganxi i la posem al foc amb una mica de l’oli de fregir les patates, quan estigui ben calent, aboquem els ous amb les patates i la ceba, ho escampem bé per tota la paella i deixem a foc lent que qualli una mica, aplanant els voltants amb l’ajuda d’una cullera de fusta o una llengua.
Sacsegem una mica la paella i quan veiem que ja està quallada, amb l’ajuda d’un plat li donem la volta perquè es faci per l’altre costat.
Deixem refredar una mica la truita, la cobrim amb tomàquet fregit, espolsem una mica d’orenga pel damunt i posem els talls de pepperoni. La cobrim amb mozzarella i posem unes quantes olives tallades per decorar.
L’acabem al forn amb el gratinador encès, com si fos una pizza perquè es faci el pepperoni i es fongui la mozzarella, aproximadament entre 5 i 7 minuts.