La presidenta del Congrés talla el discurs de dos diputats per parlar en català i gallec

Ahir al Congrés dels diputats es debatia una proposta de Vox en la que el grup d’extrema dreta demanava que l’ensenyament a tot el territori nacional fos exclusivament en castellà, és a dir tornar a cinquanta anys enrere.

Alguns diputats de les comunitats que tenen llengua pròpia com Catalunya o Galícia, van decidir fer les intervencions en la seva llengua materna i la presidenta, Meritxell Batet, després d’advertir-los que havien de fer-ho en castellà, els va tallar el micro.

El diputat català que es va veure afectat va ser Albert Botran de la CUP, que va veure com li tallaven el micro després de tres advertències. Batet li va dir: “Pot acabar, però li demano que ho faci en la llengua compartida per tota la cambra, que és el castellà”, al que Botran li contesta: “Em sap greu, però no”.

Més tard Néstor Rego del BNG també va veure com li tancava el micro per parlar en gallec. Gabriel Rufián va voler rematar dient: “després diuen que és el castellà el que està perseguit i amenaçat”.

Avui també hem pogut llegir una notícia que publica el País en la que diu que la RAE (Reial Acadèmia de la Llengua), està preparant un comunicat per defensar “la importancia del español” com a llengua, encara que diuen que no té cap relació amb la reforma de la llei d’educació que preveu que el castellà deixi de ser la llengua vehicular en les escoles, sembla que té molt a veure.

Notícies relacionades:

El castellà podria deixar de considerar-se llengua vehicular a les escoles catalanes

Tags: català, Congrés

Notícies semblants: