El tren Andorra – Puigcerdà podria estar llest en menys de deu anys per un cost inferior a 500 milions d’euros.

Fa un any us donàvem la notícia de què un jove andorrà havia presentat un projecte per unir Andorra i La Cerdanya per tren, ara segons informa la publicació Poble Andorrà, aquesta infraestructura podria està llesta en menys de deu anys i amb un cost inferior als 500 milions d’euros.

En el marc de la Confederació Empresarial Andorrana “El futur a debat”, els experts descarten la construcció d’un aeroport al Principat andorrà per l’orografia del territori tan muntanyenca, la gran concentració d’habitatges o l’impacte ambiental que tindria i aposten més per unir els tres països veïns per ferrocarril.

La idea seria fer una línia de ferrocarril d’Andorra fins a l’aeroport de la Seu d’Urgell per després continuar fins a Puigcerdà on enllaçaria amb la línia fins a Barcelona per la part catalana i amb la de La Tor de Querol per connectar amb França.

Segons Ricard Font, president de Ferrocarrils de la Generalitat, avui en dia per lluitar contra el canvi climàtic la millor opció i la que tindria major consens és el ferrocarril. Joan Amorós, president de Fermed, el lobby que vol impulsar el transport ferroviari de mercaderies d’Andorra, veu viable aquest projecte que costaria menys de 500 milions d’euros i podria estar llest abans de deu anys, si la voluntat política aposta per aquesta idea.

Notícies relacionades:

Un jove andorrà presenta un projecte per unir per tren Andorra amb Barcelona per la Cerdanya.

El Tren Groc de la Cerdanya – Un passeig per la Catalunya Nord

Tags: Andorra, La Cerdanya, Tren

Notícies semblants: