CUINA

El millor Tortell de Reis el fa un forn de Vilassar de Dalt

Dimecres passat es va celebrar la primera edició del Concurs del Millor tortell de Reis de Catalunya organitzat per l’obra social d’Ernest Verdaguer de Panàtics, acte que es va celebrar amb totes les mesures de seguretat davant la Covid-19 a l’Estació del Nord de Barcelona.

El concurs en el qual van participar més de 60 forners i pastissers d’arreu de Catalunya, consistia a fer dos tortells, un per la valoració del jurat i l’altre amb un valor solidari per entregar a diferents entitats o associacions d’ajuda social.

La resolució del jurat presidit per Sor Lucia Caram, va ser que el millor Tortell de Reis de Catalunya, en aquesta primera edició és el del forn Cal Mosso del Carrer Nou, 16 de Vilassar de Dalt, realitzat per Anna i Andreu Galceran que formen part de la sisena generació d’una família de flequers.

En segona posició va quedar Carlos García Plaza del forn La Cantonada del carrer Dos de Maig, 314 de Barcelona i el tercer lloc va ser per Julio Enrique Solanes del Forn de pa i pastisseria La Tarraconense del carrer del Compte de Rius, 5 de Tarragona.

El forn Cal Mosso de Vilassar de Dalt és un forn d’aquells que encara fan el pa amb forn de llenya, de forma artesanal igual que els tortells. Segons declaracions dels guanyadors, Anna i Andreu Galceran, “Mantenir la producció tradicional i artesana, seleccionar una bona matèria primera de gran qualitat i deixar que el tortell fermenti durant hores, és el més important per obtenir un bon Tortell de Reis”.

I si no us podeu desplaçar a Vilassar de Dalt i el voleu fer vosaltres mateixos, a continuació us deixem amb la recepta.

Recepta de Cuina, Com es fa – Tortell de reis

https://twitter.com/claranarvion/status/1339207830302285825

Tags: Tortell de Reis

Notícies semblants: