La Granja 1872 de Barcelona un altre establiment centenari que tanca les portes

La Granja 1872 del carrer Banys Nous, 4 del Call de Barcelona, tanca definitivament les portes després de quasi 150 anys en funcionament, a causa de la pandèmia de la Covid-19. Segons informa la publicació Metropoli Abierta el matrimoni que regentava la Granja 1872 argumenta que la propietat no ha volgut negociar el preu del lloguer, en canvi la propietat de l’edifici assegura que els inquilins van marxar al mes de setembre deixant tres mesos de lloguer sense pagar. Sigui per un motiu o un altre, un altre dels establiments emblemàtics de la Ciutat Comtal tanca portes.

L’establiment es va inaugurar l’any 1872 com una més de les vaqueries que hi havia llavors a la ciutat, encara que l’estructura exterior d’estil modernista és de principis del segle XX, quan es va convertir en granja. Durant unes obres realitzades l’any 1977 es va descobrir que una de les parets interiors de l’establiment corresponia a part de la muralla que envoltava la ciutat en l’època medieval.

En la Granja 1872 podíem gaudir de molts tipus de cafè, amb mel, soja, marroquí o una delícia com el cafè amb canyella i pebre negre, entre aquelles parets vistes i la decoració modernista de principis del segle passat, amb aquelles taules de marbre.

El problema dels lloguers d’establiments centenaris de la ciutat de Barcelona ha fet desaparèixer molts d’ells i aquest any la pandèmia del Coronavirus, també a posat el seu granet de sorra, en aquest cas la Granja 1872 que forma part del catàleg patrimonial d’establiments emblemàtics de la Ciutat Comtal.

A l’interior del local encara podíem veure una d’aquelles neveres de fusta en les que guardaven les barres de gel a principis del segle XX.

Notícies relacionades:

La Granja M. Viader, on fa 88 anys va néixer el Cacaolat

Petritxol, el carrer de l’Art i la Xocolata, ple d’història i llegendes.

Tags: Barcelona, Granja

Notícies semblants: