Ara fa anys que l’Orca Ulises va marxar de Barcelona per anar a viure a Califòrnia

Ara fa vint-i-nou anys que l’Orca Ulisses va sortir del Zoo de Barcelona cap al seu nou destí a Califòrnia, els barcelonins no volien que marxes, però la seva casa a l’Aquarama s’havia fet petita per aquell mascle que no parava de créixer.

L’Orca Ulisses va arribar a Barcelona l’any 1983 procedent de Rio León Safari, però la seva història coneguda comença quan l’any 1980 quan amb tres anys va ser capturada a l’Atlàntic Nord, al mar d’Islàndia i després que el govern la poses a subhasta va acabar a Tarragona, però com s’anava fent gran, la van traslladar al Zoo de Barcelona.

Durant els onze anys que va viure a la Ciutat Comtal, va ser l’admiració de tots els nens i nenes que visitaven el Zoo, treballant amb els dofins i els seus entrenadors i encara que segur que no es van veure mai, van compartir habitatge amb Floquet de Neu. Malauradament el goril·la albí estimat per tots ens va deixar l’any 2003, però afortunadament l’Orca Ulisses viu el seu retir a l’altre costat de l’Atlàntic.

El 30 de gener de 1994 l’Orca Ulisses va fer la seva darrere actuació al Zoo de Barcelona i el 8 de febrer va marxar rumb al Sea World de San Diego (Califòrnia) on va continuar actuant i va tenir una filla, batejada amb el nom d’Amaia.

Molts van ser els que quan va ser traslladada als Estats Units van demanar que la deixessin en llibertat, que la tornessin al mar, però segons els biòlegs i especialistes en el tema, els animals criats en captivitat no sobreviurien molts dies en el que podia haver estat el seu hàbitat natural si no l’haguessin capturat amb tres anys, acostumats que els donin el menjar, no estan preparats per caçar per sobreviure i serien una presa fàcil per altres depredadors marins.

 

També us pot interessar: La història de Floquet de Neu

Tags: Orca Ulisses

Notícies semblants: