El govern espanyol vol despenalitzar certs aspectes de la llibertat d’expressió com els que portaran a Pablo Hasél a la presó.

La Moncloa vol modificar el Codi Penal per revisar els delictes relacionats amb la llibertat d’expressió, com per exemple els que portaran a Pablo Hasél a ingressar a la presó per la lletra de les seves cançons sobre el Borbó. El Ministeri de Justícia està treballant per evitar que es condemnin algunes expressions efectuades en el marc de la llibertat d’expressió.

El que pretenen és que només siguin punibles aquelles conductes que suposin clarament un risc per a l’ordre públic o que provoquin algun tipus de conducta violenta i fins i tot en aquest cas no hi hauria pena de presó sinó tan sols penes dissuasives. El govern vol que els “excessos verbals que es cometessin en el context de manifestacions artístiques, culturals o intel·lectuals”, no comportin presó.

Justifiquen aquesta decisió basant-se en el fet que les institucions internacionals estableixen que el Codi Penal no és l’instrument adequat per fer front a aquestes expressions i és complicat determinar quan una conducta es pot considerar delictiva, o simplement és fruit de l’exercici de la llibertat d’expressió.

Llàstima que el que ara vol fer la Moncloa no s’hagués fet anys abans i així  Valtònyc no estaria a l’exili i no haguera passat per la pèrdua de la seva mare des de la distància Pablo Hasél no hauria d’entrar a presó d’aquí a tres dies per les lletres de les seves cançons. Tots dos ja han reaccionat a les xarxes socials, Hasél desconfia que es faci realitat.

Aquesta notícia arriba després que més de dues-centes persones relacionades amb el món de la música i la cultura, signessin un manifest demanant la llibertat del raper lleidatà Pablo Hasél, entre ells Javier Bardem, Fernando Trueba, Gerard Quintana o Joan Manuel Serrat, comparant l’Estat espanyol amb països com Turquia o el Marroc.

Tags: Pablo Hásel, Valtònyc

Notícies semblants: