CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Patates a la mallorquina

Ingredients:

  • Sis patates mitjanes
  • 100 grams de sobrassada
  • 6 làmines de formatge per fondre
  • Un polsim de pebre vermell picant
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra.

Preparació:

Preparem una olla gran amb aigua i sal i quan arrenqui el bull fiquem les sis patates senceres amb la pell, prèviament rentades. Deixem coure uns 20 minuts, però tot depèn de la mida de les patates. Per saber si estan cuites, punxem amb una forquilla.

Escorrem les patates i les deixem refredar una mica. Un cop fredes, les tallem per la meitat i amb l’ajuda d’una cullera buidem una mica cada meitat deixant-la en un bol.

Amb l’ajuda d’una forquilla anem aixafant la patata que tenim en el bol, salpebrem i afegim la sobrassada. Continuem aixafant fins que ens quedi una massa compacta de color vermell.

Salpebrem les patates cuites i les farcim amb la massa de patata i sobrassada que tenim al bol, posem una làmina de formatge per fondre al damunt i un polsim de pebre vermell picant. Les posem al forn per gratinar a 180°.

Tags: Patates, Recepta

Notícies semblants: