Un caçador mata un Poni en una batuda de senglars al Garraf

El confinament nocturn a causa de la pandèmia ha fet que molts porcs senglars s’atreveixin a baixar de les muntanyes a les poblacions a la recerca de menjar, fins i tot a la primavera passada es van poder veure passejant pels parterres de la Diagonal de Barcelona.

Això ha fet que cada cop s’organitzin més batudes de senglars per controlar la població de l’espècie i molts són els pobles que cada cap de setmana organitzen alguna. Malauradament en els dos mesos que portem d’any ja s’han produït diferents accidents, una persona va morir al Vallès Oriental, un gos al Baix Llobregat i un ciclista va resultar ferit a la Selva, tots a causa d’una bala perduda d’un caçador.

Ara hem d’afegir un altre accident, el cap de setmana passat un caçador va confondre a un poni amb un porc senglar i el va matar. Els fets van passar al Parc Natural del Garraf, molt a prop de la carretera per on circulaven vehicles i ciclistes.

La Fundació Miranda a través del seu compte d’Instagram ha volgut condemnar el desgraciat accident i no descarta prendre accions legals, per la mort de Riba, una poni de la raça poni pottoka.

“Tristor, ràbia, impotència i un gran aprenentatge: ser capaces de gestionar aquesta ràbia per poder donar veu a totes les que no la tenen: cavalls, persones, natura, i els col·lectius més vulnerables quan parlem de respecte per la vida!” (Fundació Miranda)

Riba com altres ponis de la seva raça, formava part d’un projecte del Parc del Garraf i la Diputació de Barcelona per aportar biodiversitat al Parc i com a mesura per la prevenció d’incendis forestals. Descansa en pau, Riba i esperem que els caçadors tinguin una mica de cura i respecte tant per les persones com pels animals.

Durant el confinament municipal, precisament una de les excepcions que va marcar el Procicat per sortir del municipi o de la comarca, era per participar en una batuda de senglars. Ara a causa dels darrers accidents la Generalitat ha prohibit la caça major en quatre parcs naturals: Collserola, Sant Llorenç del Munt i l’Obac, la serralada de Marina i la serralada Litoral.

Notícies relacionades:

Els porcs senglars aprofiten els carrers buits de Barcelona i els ànecs els de Banyoles (22.03.2020)

Els caçadors de senglars es podran moure amb llibertat per tota Catalunya durant el cap de setmana per fer batudes (07.11.2020)

Tags: Caçadors

Notícies semblants: