Per què les hamburgueses i altres productes vegans tenen gust de carn?

Cada cop hi ha més gent que aposta pel menjar vegà i cada cop tenim més oferta gastronòmica vegana tant a botigues d’alimentació com a restaurants, però molts de nosaltres ens fem una pregunta: Per què les hamburgueses, mandonguilles i altres productes vegans tenen gust de carn?

En un principi no té massa lògica que a una persona que no vulgui menjar carn li oferim un producte amb aquest sabor i que en la majoria de publicitat de productes vegans es faci referència al fet que no notarem la diferència amb un producte fet amb carn.

Alguna de les explicacions que apunten els experts és perquè les persones que renuncien al consum de carn necessiten un període d’adaptació del seu paladar, necessiten “desenganxar-se” gradualment d’aquest sabor al qual estan acostumats des de tota la vida.

Una altra explicació és que la majoria de gent que canvia de forma de menjar no és perquè no els agradi la carn, sinó perquè estan conscienciats amb l’impacte que té la producció de carn, tant pel que respecta al patiment dels animals com a la seva repercussió en el canvi climàtic o simplement ho fan per motius de salut. Tots sabem que el consum excessiu de carn és perjudicial per a la nostra salut i per això no els molesta que els productes vegans tinguin gust de carn.

Segons l’empresa Impossible Foods, dedicada a l’elaboració de substituts de productes carnis a base de plantes, el responsable de què tinguin el mateix sabor i el mateix color és una molècula que està present en les carns però també en moltes plantes. És per això que molt productes elaborats amb vegetals tenen el mateix aspecte, sabor i fins i tot a l’hora de cuinar-los a la planxa, desprenen la mateixa olor.

Si sou vegans us pot interessar:

Recepta de Cuina, Com es fa – Hamburgueses de cigrons

Recepta de Cuina, Com es fa – Mandonguilles Veganes

Tags: Cocina, receptes, vegana

Notícies semblants: