CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Hamburgueses de cigrons

La moda i les tendències en el menjar, canvien sovint, el que menjaven fa anys els nostres avis, ara ens diuen que és perjudicial per a la salut, des de la carn fins al peix que pot estar contaminat de plàstics. Està clar que cada dia analitzem més el que mengem i d’aquí surten els consells i les noves tendències.

Els nostres avantpassats segur que no sabien el que era una hamburguesa, però vegetal o de peix, això sí que era inimaginable. Una bona hamburguesa de carn de qualitat, de tant en tant, tampoc és tan perjudicial, tot en la seva justa mesura és beneficiós pel nostre organisme, però un cop descobertes les hamburgueses vegetals o de peix, podem dir que no tenen res a envejar a un burguer clàssic.

Ingredients:

  • 400 grams de cigrons cuits
  • Un carabassó no molt gran
  • Una ceba tendre
  • Un all
  • Julivert
  • Un ou
  • Comí molt
  • Dues cullerades de farina
  • Sal, pebre negre i oli d’oliva verge extra

Preparació:

Triturar els cigrons escorreguts fins que quedi un puré.

Afegir el carabassó ratllat, la ceba, l’all i el julivert tot picat ben fi.

Salpebrar, afegir una culleradeta de comí en pols, l’ou i dues cullerades de farina, remenar tot fins que ens quedi una massa compacta, si veiem que queda poc consistent, podem afegir una mica més de farina. Deixar-ho reposar a la nevera entre 1/2 i una hora.

Fer les hamburgueses, si no teniu l’aparell per donar la forma, és molt fàcil, feu boles i aplanar-les.

Fregir-les en una planxa ben calenta pintada amb una cullerada d’oli, volta i volta, han de quedar daurades, però com els cigrons ja són cuits, tampoc cal deixar-les molt de temps.

També et pot interessar:

Hamburgueses de Salmó fumat

Hamburgueses Vegetals amb mozzarella

Hamburgueses de Calamars

Hamburgueses de calamars

Notícies semblants: