CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Pèsols amb cansalada i cloïsses

Ingredients:

  • Una ceba de Figueres
  • 1 manat d’alls tendres
  • 150 grams de cansalada
  • 125 g de pèsols per persona
  • Cloïsses
  • Les beines dels pèsols
  • Aigua mineral
  • Sal i oli d’oliva verge extra.

Preparació:

Si ho fem amb pèsols frescos, els traiem de les beines i les reservem. En un cassó amb aigua mineral bullent i una mica de sal fiquem les beines i quan torni a arrencar el bull, el retirem del foc, el tapem i deixem infusionar.

En una paella amb una mica d’oli fem un sofregit amb els alls tendres i la ceba tot tallat ben petit i deixem que es vagi fent a poc a poc. Quan la ceba i els alls comencin a enrossir-se afegim la cansalada a tires o daus i ho deixem fer uns minuts.

Quan la cansalada vagi agafant color, afegim l’aigua de la infusió de les beines dels pèsols, afegim un polsim de sal i deixem que cogui una estona, fins que es redueixi l’aigua.

Incorporem els pèsols i deixem coure entre 6 i 10 minuts en funció de la tendresa dels pèsols. Uns minuts abans d’acabar la cocció afegim les cloïsses, sacsegem la cassola i deixem fins que s’obrin.

Aquesta és una recepta de temporada ideal per fer quan puguem tenir pèsols frescos, però també la podem fer amb pèsols congelats, substituint la infusió de beines per una mica de brou de verdures.

Tags: Pèsols, Recepta

Notícies semblants: