CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Púding de pa sec amb nous

Ingredients:

  • 400 ml de llet sencera
  • 100 grams de sucre
  • 100 grams de pa sec
  • 4 ous
  • La raspadura d’una llimona
  • Una branca de canyella
  • 4 o 5 nous.
  • Caramel per posar al fons del motlle
  • Fideus multicolors per decorar

Preparació:

Posar la llet amb la raspadura de la llimona i la branca de canyella a escalfar. Quan arrenqui el bull, treure del foc i afegir el pa esmicolat perquè s’estovi, deixem reposar una estona.

Mentre s’està estovant el pa, posem els ous en un bol, els batem i afegim el sucre remenant fins que es vagi espessint una mica.

Quan la llet amb el pa estigui una mica freda afegir els ous amb el sucre, sobretot que no estigui calenta, ja que quallarien els ous. Remenar-ho tot bé i si voleu un púding més fi amb la textura d’un flam, es pot batre amb unes varetes elèctriques, a nosaltres particularment ens agrada amb una textura més natural.

Preparar un motlle apte pel forn, posant una mica de caramel en el fons, el podem comprar fet o al final d’aquesta recepta trobareu com fer-ho a casa. Aboquem la llet amb els ous i el pa al motlle i tirem a dins unes nous esmicolades, reservant alguna per decorar.

El posem al forn al bany maria entre mitja o tres quarts d’hora. Per saber si està fet introduïm un pal de broqueta i si surt net estarà acabat. Un cop fred el fiquem a la nevera perquè estigui fred a l’hora de servir.

El traiem del motlle, espolsem els fideus multicolors pel damunt i posem unes nous per decorar.

Per fer el caramel posarem 80 grams de sucre en un cassó, amb 50 ml d’aigua al foc i ho deixem fer a poc a poc, veurem que al principi té un color transparent i fa bombolles. Ho hem de deixar coure fins que agafi un color ambre fosc.

Tags: Púding, Recepta

Notícies semblants: