Perpinyà ja no és “La Catalana”, l’extrema dreta francesa canvia el lema de la ciutat.

L’extrema dreta de Marine Le Pen que va guanyar les eleccions locals a Perpinyà en les eleccions del passat estiu, està passant factura a la catalanitat de la capital de la Catalunya Nord. Sembla que l’alcalde actual Louis Aliot vol fer efectiu el que va dir quan va resultar elegit alcalde, “No vull que els problemes catalans ens compliquin la vida”.

Ara ha decidit canviar l’escut de la ciutat i el seu lema. Fins ara es podia llegir “Perpinyà la Catalana”, ara passarà a ser “Perpinyà la Radiant”. Aliot no rebutja la catalanitat del Rosselló, però sempre integrada en l’estat francès.

Per definir el nou escut ho va fer amb aquestes paraules: “Perpinyà, ciutat mediterrània ancorada a la seva identitat catalana, arrelada dins el Rosselló històric i plenament francesa!”. I per justificar el canvi de catalana a radiant ho fa així: “Ens correspon retornar a Perpinyà tot el seu esclat, tota la llum que porta d’ençà de la seva fundació”.

Ara en el nou escut podem veure la figura de Sant Joan Baptista, patró de la ciutat, sobre un fons amb les quatre barres i un raig de llum. Amb el nou lema a sota on es pot llegir “Perpìgnan la Rayonnante (Perpinyà la Radiant).

L’alcalde de la ultradreta francesa vol que quedir clar que: “Aquesta catalanitat s’inscriu dins la República Francesa i sense ambigüitats”. Val més que el president Puigdemont no s’acosti per la ciutat on ara fa poc més d’un any va poder fer un acte al qual van assistir milers de catalans.

També us pot interessar: 

Sorpresa en el programa La Voice Kids de la televisió francesa quan un nen de Perpinyà canta en català (23.08.2020)

L’USAP de Perpinyà fa una samarreta amb l’estelada (08.12.2018)

Tags: Perpinyà

Notícies semblants: