Una empresa xinesa tria l’aeroport de Lleida-Alguaire per instal·lar el seu primer centre de drons amb passatgers.

Foto: EHang

L’empresa xinesa EHang ha signat un acord amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, per instal·lar a l’aeroport de Lleida-Alguaire una base de proves i futures operacions amb vehicles aeris autònoms referent a Europa. Serà el primer acord a escala mundial que EHang signa amb un aeroport per crear el seu centre d’operacions.

EHang és una empresa dedicada a la logística i transport de viatgers amb aeronaus, els anomenats taxi-drons. De moment operen a la Xina i molts altres països, però fins ara sempre ho havien fet amb empreses privades, aquest és el primer cop que operaran en un aeroport.

L’aeroport de Lleida-Alguaire servirà de plataforma estable per desenvolupar un sistema de mobilitat amb passatgers per exportar-ho a tota Europa i la resta del món. L’acord signat permetrà col·laborar en la mobilitat aèria urbana i la logística del transport. Aquest acord significarà la creació de nous llocs de treball, en especial tècnics d’R+D.

La Generalitat de Catalunya està apostant fort per fer de l’aeroport de Lleida-Alguaire un centre tecnològic del sector aeronàutic, fa pocs mesos ja ens van presentar el projecte de Catalonia SpacePort, un port espacial per a missions de vol suborbital.

Notícies relacionades:

L’Aeroport de Lleida-Alguaire acollirà el Catalonia SpacePort, un port espacial per a missions de vol suborbital (19.12.2020)

Barcelona podria tenir els primers taxis voladors l’any 2022 (06.11.2020)

Tags: aeroport, drons, Lleida

Notícies semblants: