CUINA

Recepta de Cuina, Com es fa – Truita d’espàrrecs de marge, alls tendres i pernil

Ingredients:

  • Sis ous
  • Un manat d’espàrrecs silvestres o de marge
  • Dos o tres alls tendres
  • Uns encenalls de pernil ibèric
  • Gel
  • Sal i pebre negre
  • Oli d’oliva verge extra.

Preparació:

Netegem els espàrrecs i tallem la part més dura que reservarem per un altre dia fer una crema. Els tallem a trossos i en un cassó amb aigua bullent, els fem coure uns dos o tres minuts. En aquest temps preparem un bol amb aigua i gel.

Passats els dos o tres minuts escorrem els espàrrecs i els passem al bol amb aigua i gel perquè pari la cocció i no perdin el color verd.

En una paella amb una mica d’oli sofregim els alls tendres tallats ben petits, quan tanquem el foc afegim els encenalls de pernil.

Batem els ous, afegim una mica de sal i aboquem els espàrrecs, els alls tendres amb el pernil i un polsim de pebre negre. Remenem i deixem reposar uns cinc minuts.

En una paella antiadherent posem una mica d’oli i quan estigui ben calent aboquem el preparat de la truita, remenem una mica i continuem sacsejant la paella amb moviments rotatoris. Quan veiem que va quallant, amb l’ajuda d’un plat li donem la volta i continuem amb moviments rotatoris perquè quedi ben rodona.

Baixem el gas i deixem que es continuï fent uns minuts, donem una altra volta, tanquem el gas i deixem reposar uns minuts a la paella. Servir amb uns encenalls de pernil per decorar.

Tags: Recepta, Truita

Notícies semblants: