NATURA

Malgrat de Mar  acull el primer Bosc de Papallones públic de Catalunya

L’Ajuntament de Malgrat de Mar amb la col·laboració de Medi Ambient, Turisme i Espais Verds i l’Associació Zerynthia fa dos anys va posar en marxa un projecte per la creació del primer parc públic de papallones de Catalunya, el Bosc de Papallones en el Parc del Castell i el Pla de Pineda d’aquesta població del Maresme, més de 600 m² dedicats a crear un nou habitat amb la biodiversitat adequada per a la reproducció de les papallones.

En aquest espai de 600 m² nens i nenes de quart de primària de les escoles locals, van començar plantant les espècies de plantes que afavoriran la reproducció de les papallones, com farigola, romaní, espígol, sàlvia o geranis, entre altres.

Les papallones són excel·lents pol·linitzadors, a través d’elles podem saber quina és la qualitat ambiental i són un dels millors aliats per a la lluita contra el canvi climàtic. També serveix com experiència didàctica pels alumnes que participen en el projecte i per futures visites escolars. Una forma que la mainada prengui consciència de la importància del canvi climàtic, l’efecte hivernacle i de la cadena alimentaria.

Cada dia s’està fent més popular el turisme de natura i més en aquests darrers anys de pandèmia que hem passat, la gent té ganes de contemplar noves experiències en espais a l’aire lliure, com el turisme dels arbres fruiters, les tulipes del Berguedà o simplement el turisme rural. El Bosc de les papallones de Malgrat de Mar és el primer espai públic de Catalunya d’aquestes característiques i un nou atractiu pel turisme de natura de l’últim poble del Maresme abans d’entrar a la comarca de la Selva.

Notícies relacionades:

Arriba la primavera i amb ella el turisme de la fruita

Un petit poble del Berguedà es converteix en l’Holanda catalana, gràcies a les tulipes.

 

Tags: Papallones

Notícies semblants: