Danone anuncia que a partir d’ara els seus iogurts no caducaran


Danone, el iogurt que va néixer al Raval de Barcelona ara fa cent dos anys, ha anunciat que a partir d’ara els seus iogurts no tindran data de caducitat, sinó de consum preferent. A partir d’ahir canviaran l’etiquetatge dels seus productes per evitar el desbaratament alimentari que es produeix quan veiem un producte caducat.

Danone amb aquesta iniciativa segueix la pauta de l’empresa emergent Too Good To Go, que posa en contacte comerciants i consumidors per aprofitar l’excedent dels seus productes. Realment els iogurts no havien de portar mai data de caducitat, sinó de consum preferent i molts de nosaltres continuàvem menjant iogurts “caducats” si en obrir-los vèiem que estaven bé, però per més seguretat és millor que Danone s’hagi decidit a fer el canvi.

La data de caducitat ens indica fins a quin dia és segur consumir el producte, en canvi la data de consum preferent ens indica fins a quina data és recomanable consumir-lo, a partir d’aquell dia serà segur pel seu consum sempre que s’hagi guardat amb les condicions idònies, potser haurà perdut alguna de les seves propietats, però no ens farà mal. Tots nosaltres sabem reconèixer quan un iogurt està en bon o mal estat, com diu la gent de Too Good To Go: “Dates amb sentit: mira, ensuma, prova”.

Danone farà el canvi progressivament, actualment Danacol o Actimel ja porten data de consum preferent, cosa que s’anirà estenent en els pròxims mesos a la resta de productes de la marca.

Notícies relacionades:

Sabíeu que Danone va néixer al Raval ara fa cent anys i que porta nom de nen? (09.03.2019)

Es poden menjar els Iogurts Caducats? (03.07.2019)

Tags: Danone, Iogurts

Notícies semblants: