NATURA

Recomanen tallar les gomes de les mascaretes abans de llençar-les per protegir la fauna terrestre i marina

D’ençà que va començar la pandèmia de la Covid-19 i la mascareta s’ha convertit en una peça indispensable per a tota la població mundial, milions i milions de mascaretes acaben cada dia als mars i oceans del nostre planeta. Tenint en compte que una mascareta pot trigar quatre-cents anys a degradar-se, tallar les gomes abans de llençar-les a la brossa de rebuig, pot salvar la vida de molts animals.

La mascareta en si ja és prou contaminant, però les gomes representen un perill afegit, es poden embolicar en les potes, ales o becs de les aus, peixos o altres animals. No fa gaire es van trobar una gavina ofegada per una mascareta amb gomes a la badia de Pasaia a Sant Sebastià i a Brasil es va trobar un pingüí mort després d’ingerir una mascareta.

Aquests animals poden acabar perdent una pota o una ala en intentar treure’s la mascareta o ofegats. Si tallem les gomes com hem de fer també amb les anelles de plàstic dels pacs de llaunes de refrescos, podrem salvar la vida de molts animals.

Si fins ara teníem el problema dels plàstics que estan contaminant mars i oceans i per tant la fauna marina, ara amb la pandèmia hem d’afegir el problema de les mascaretes, guants d’un sol ús o gel hidroalcohòlic que acaba al mar a través de les clavegueres.

Notícies relacionades: 

El Mediterrani ple de mascaretes i guants, nou perill per l’ecosistema marí (12.02.2020)

Tags: Mascaretes

Notícies semblants: