Prohibit fumar a quatre platges de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha decidit prohibir fumar en quatre platges de la ciutat, a partir d’aquest cap de setmana. Es tracta d’una prova pilot que si té prou acceptació entre la població, es podria estendre a altres platges. En un principi no se sancionarà, ja que la normativa vigent no ho permet, simplement s’advertirà que apaguin la cigarreta i si es neguen, la Guàrdia Urbana sí que podrà multar per no fer cas a la normativa vigent i a una autoritat.

Les platges afectades són la de Sant Miquel, Somorrostro, Nova Icària i Nova Mar Bella. Aquesta decisió s’ha pres per evitar que les burilles de les cigarretes acabin contaminant la sorra, el mar i perjudiquin la fauna marina. De passada també es protegirà la salut dels banyistes que no hauran de tragar el fum d’un company de tovallola.

Ara fa dos anys, l’estiu abans de la pandèmia, en una jornada de recollida de burilles, a la Barceloneta es van arribar a recollir més de 221.000 en un dia. El passat mes de febrer l’Ajuntament de Barcelona ja va anunciar que estava treballant en aquesta idea.

Notícies relacionades:

221.000 Burilles de Cigarretes recollides a la Platja de la Barceloneta (11.07.2019)

Un got ple de burilles a canvi d’una cervesa o un refresc (09.08.2019)

Tags: Barcelona, Prohibit fumar

Notícies semblants: