A partir del 7 de juny tornen els creuers als ports de Catalunya

Ahir dissabte es publicava en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) que els creuers internacionals que tinguin destí en algun port de l’Estat podran atracar en ells a partir del 7 de juny. L’activitat creuerista reprèn la seva activitat després de quinze mesos de paralització a causa de la pandèmia. El mes de març del 2020 es va prohibir l’entrada de creuers als nostres ports, mesura que es va prorrogar el 27 de juny fins ara.

Per poder entrar als ports, les navilieres hauran de seguir un protocol de seguretat establert pel Ministeri de Sanitat i el Procicat. Els visitants hauran de presentar una prova PCR o demostrar que estan vacunats abans d’embarcar i només podran desembarcar aquelles persones que tinguin permesa l’entrada al nostre país.

Els creuers hauran de disposar d’espais adequats i diferenciats per poder dur a terme confinaments, amb instal·lacions mèdiques suficients per poder tractar als sospitosos d’estar contagiats. Les navilieres hauran de contractar a través d’una pòlissa d’assegurances centres mèdics concertats pel cas que s’hagi d’evacuar algun passatger a un centre hospitalari. També haurà de cobrir l’estada en establiments per les persones que hagin de fer quarantena a terra. El protocol del Ministeri també estableix l’aforament màxim d’entre un 70-75%.

El sector dels creuers ha estat un dels més perjudicats durant la pandèmia, més d’un any paralitzat, però gràcies a la millora en la situació sanitària per la vacunació, de mica en mica anem recuperant la normalitat, amb els creuers tornarà la contaminació als ports catalans.

Catalunya disposa de sis ports on poden atracar els creuers, Barcelona, el primer port de creuers d’Europa és la que pot acceptar els grans creuers. Palamós s’ha anat consolidant any rere any com a port de creuers, situant-se en segona posició pel que fa a acceptació. Per darrere trobem el port de Roses, Tarragona, Sant Carles de la Ràpita i Vilanova i la Geltrú.

Notícies relacionades:

Barcelona la ciutat més contaminada d’Europa per creuers de luxe (13.01.2020)

El primer Ferri amb Emissions Zero inaugurat per Grimaldi al Port de Barcelona (29.05.2019)

Tags: Creuers

Notícies semblants: