Ingredients:
- 8 ous
- Un pot de remolatxa o una remolatxa en bossa amb el seu suc
- Maionesa
- Una llauna de tonyina
- Uns fulls d’enciam
- Una ceba tendra petita
- Guacamole
- Olives farcides
- Sal
Preparació:
En un cassó amb aigua bullent fem coure els ous uns 10 minuts. Els traiem, els refresquem amb aigua freda i els deixem refredar.
En una batedora posem la remolatxa amb el seu suc, una mica d’aigua i triturem.
Quan els ous estiguin freds, els pelem, els tallem al llarg per la meitat, traiem el rovell i el reservem. Les clares les col·loquem en un bol. Colem l’aigua de la remolatxa triturada, l’aboquem damunt els ous i ho deixem reposar un mínim de 30 minuts, nosaltres normalment els deixem unes dues hores.
Amb el rovell farem els farcits. En aquest cas hem fet la meitat de tonyina i l’altra meitat de guacamole.
En un bol posem els rovells dels ous i els aixafem amb una forquilla, afegim una ceba tendra petita i uns fulls d’enciam, tot tallat ben petit i remenem. Separem la meitat del farcit en dos plats.
En una meitat afegim tres o quatre cullerades de guacamole i remenem perquè s’integrin els ingredients. En l’altra meitat afegim una llauna de tonyina esmicolada i dues o tres cullerades de maionesa, remenem com hem fet abans amb el farcit de guacamole. Tasteu i si cal, afegiu una mica de sal.
Un cop passades les dues hores traiem els ous de la remolatxa, els rentem, els eixuguem amb un paper de cuina i el posem en una safata. Fiquem el farcit en una bossa màniga-pastissera i anem omplint les clares d’ou.
Per decorar en els de guacamole podem posar uns trossets de remolatxa que haurem reservat i en els de tonyina un trosset d’oliva farcida.