Arriba a Catalunya l’entrepà de moda amb nom propi “El Paquito”

Cada regió, cada país o cada època té un entrepà característic, com el famós Bikini que va néixer a Barcelona als anys 50-60 del segle passat, el típic entrepà de calamars de Madrid o el Pepito de vedella o llom” que es va posar de moda fa uns anys.

Ara arriba a Catalunya un entrepà que fa temps triomfa a Madrid, Saragossa, Zamora o València, és “El Paquito, un entrepà de carn de xai que no té una recepta exacta, cada establiment el fa a la seva manera i amb diferents ingredients, l’única característica comuna a tots és que s’elabora amb carn de xai.

Aquest entrepà va sorgir d’una iniciativa impulsada per la Interprofessional Agroalimentària de l’Oví i el Caprí (Interovic) per promocionar la can de xai, una nova forma de consumir-la més enllà del xai a la brasa o al forn. Interovic va crear “El Paquito“, però deixant a la creativitat dels xefs l’elaboració, amb carn a la planxa, arrebossada, adobada, amb verdures, espècies, salses, etc., la imaginació dels xefs és infinita.

Un dels problemes que té el sector oví i caprí, és que a diferència del sector del porc, que té aquella dita que del porc se n’aprofita tot o en castellà “del cerdo se aprovechan hasta los andares“, del xai hi ha molt malbaratament. El tros més apreciat del xai i cabrit són les costelles i les espatlles per fer-les al forn. Molts carnissers després no saben què fer amb les altres parts, com el coll que és el tall més tendre i gustós o la cuixa. Amb aquesta iniciativa que s’ha posat de moda es pot donar sortida a aquestes peces no tan preuades per la gent.

La campanya de promoció de “El Paquito” es va fer a la comunitat de Madrid l’any 2019, des d’allà es va anar introduint a altres comunitats i ara ha arribat a Catalunya, aquest mes de juny més de 200 establiments de Barcelona, Mataró i Granollers tenen a la seva carta “El Paquito, en una campanya promocional fins al dia 30, encara que després segur que també podrem seguir tastant-lo.

Amb “El Paquito” estem donant suport al sector ramader introduint el consum d’aquest tipus de carn entre el jovent, que no acostuma a menjar gaire xai, estan més acostumats a les hamburgueses industrials, molts ja no saben que és un “Pepito de vedella”, ni són molt amants del Bikini.

“El Paquito” ha triomfat tant que fins i tot té página web on trobarem tots els bars i restaurants de l’Estat on podrem tastar-lo.

També us pot interessar:

Perquè a Catalunya li diem “bikini” a un entrepà de pernil i formatge?

El millor Entrepà d’autor de l’Estat 2021 és català

Tags: Entrepà, Paquito

Notícies semblants: