Un jutge de Tarragona obliga a aturar les obres de retirada del monument franquista de Tortosa

Segons informa el Diari de Tarragona, el jutjat contenciós administratiu número 2 de Tarragona ha ordenat aturar les obres de retirada del monument franquista que hi ha al riu Ebre al seu pas per la ciutat de Tortosa. El jutge ha pres aquesta decisió a petició del col·lectiu Corembe (Col·lectiu per a la Reinterpretació del Monument a la Batalla de l’Ebre), un grup de la societat civil tortosina que està en contra de la retirada del monument i que va demanar mesures cautelars mentre es resol el conflicte.

El grup Corembe vol que en lloc de retirar-lo es reinterpreti el monòlit que es va instal·lar enmig del riu Ebre l’any 1964 per commemorar el 25è aniversari de la Batalla de l’Ebre i del final de la Guerra Civil Espanyola (1936-1939). Per això aquesta entitat va recórrer la llicència d’obres municipals davant la mateixa instància que ara ha ordenat la paralització de les obres que havien començat aquesta setmana.

Aquest dilluns, una excavadora havia començat a preparar el terreny per facilitar l’entrada de la grua de grans dimensions que havia de desmantellar el monument franquista més gran de Catalunya, que la Generalitat havia anunciat s’iniciaria el 18 de juliol. Recordem que el 18 de juliol de 1936, va ser el dia de l’alçament militar de les tropes de Franco contra la II República espanyola.

Notícies relacionades:

El monument franquista de Tortosa serà retirat per la Generalitat després que l’Estat es desentengui (08.10.2020)

Tags: Monument Tortosa

Notícies semblants: