Dimiteix Enric Llorca, l’alcalde de Sant Andreu de la Barca que va declarar persona non grata a la consellera Alba Vergés

Segons publica La Vanguardia i avancen els mitjans de comunicació local, l’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Manuel Enric Llorca Ibañez de 67 anys deixarà l’alcaldia i l’acta de regidor la setmana vinent. Enric Llorca portava en el càrrec 26 anys i segons ell mateix explica a La Vanguardia, a partir d’ara continuarà com a metge en el CAP de la població del Baix Llobregat.

Llorca afirma que aquests dos anys han estat molt durs per a ell, ja que a causa de la pandèmia ha hagut d’estar en primera fila tant a l’ajuntament com al CAP. Recordem que a causa de la pandèmia el consistori de Sant Andreu de la Barca va mantenir una tensa situació amb el Departament de Salut de la Generalitat, arran de l’hospital de campanya que van muntar en el poliesportiu del poble sense que qui realment tenia la competència per fer-ho els hi demanés.

L’hospital de campanya no es va arribar a utilitzar mai i el tema va acabar amb la decisió de l’alcalde Llorca de declarar persona non grata a Sant Andreu de la Barca a la consellera Alba Vergés, encara que després no es va ratificar en el ple, ni es va arribar a proposar.

Enric Lloca ja va dimitir el passat mes d’abril del seu càrrec de diputat de la Diputació de Barcelona, segons ell per motius personals, però la seva dimissió es va produir just un mes després que es presentés una denúncia per part de Fem Sant Andreu, coalició formada per ERC i “Vecinos por el cambio“, davant l’Oficina Antifrau de Catalunya per uns presumptes “salaris irregulars” i “cobraments indeguts”.

Actualment Enric Llorca era l’alcalde de l’àrea metropolitana que més anys ha estat en el càrrec, després que fa dos anys va dimitir l’alcalde del Prat, Lluís Tejedor que va estar 37 anys en el càrrec. A Sant Andreu de la Barca potser li feia falta un canvi, aires nous, després de 26 anys de mandat d’Enric Llorca, que ha anunciat la seva dimissió, però no ha desvelat qui serà el seu substitut o substituta, si fos una dona seria la primera en la història d’aquest municipi del Baix Llobregat de 27.500 habitants.

Notícies relacionades:

Alba Verges declarada persona non grata a Sant Andreu de la Barca (07.05.2020).

Tags: Sant Andreu de la Barca

Notícies semblants: