L’ajuntament de Badalona de Garcia Albiol veta una obra de teatre de Joel Joan

L’empresa municipal Badalona Cultura, depenent de l’Ajuntament de Badalona en mans del popular Xavier Garcia Albiol, ha decidit treure de cartell del Teatre Zorrilla, l’obra El Gran Comediant de Joel Joan que s’havia aprovat pel Consell d’Administració el passat divendres, dins de l’oferta teatral per la temporada 2021-2022.

Els motius que argumenta la regidora de cultura Amanda Feria Chica són que la retirada només és conseqüència del comportament públic que ha tingut en Joel Joan en els darrers dies. Recordem que per un vídeo que l’actor va publicar a les xarxes socials un dia que estava amb uns amics a una platja de la Costa Daurada, es van produir forces crítiques a les xarxes socials.

La gresca d’en Joel Joan i els seus amics a una platja de Tarragona que acaba amb un nen atès pels serveis sanitaris

En el citat vídeo es podia veure a Joel Joan una mica content, com molts de nosaltres ens hem trobat un dia de festa amb els nostres amics, però d’aquí a vetar una obra de teatre va un món. Potser darrere aquest gest de censura hi ha alguna cosa més que la gresca que va fer en Joel, potser al govern de Garcia Albiol no li agrada gaire el color groc.

Si algú havia de decidir la retirada o no de l’obra, havia de ser el Consell d’Administració de Badalona Cultura, el mateix que va aprovar la programació de tota la temporada i en el que estan representades totes les forces polítiques del consistori, no simplement per una decisió del govern del PP.

No és el primer cop que l’Ajuntament de Badalona no accepta actes, cançons o esdeveniments que tinguin alguna connotació independentista, l’any 2014 estava previst que es cantés l’Estaca en la cloenda d’un festival i misteriosament va desaparèixer del cartell. La programació cultural ha de ser un acte de consens basat en característiques tècniques, no de caràcter polític.

Les xarxes socials estan revolucionades amb aquest tema.

Tant Joel Joan com el seu representant estan intentant contactar amb l’Ajuntament de Badalona, però es veu que estan tots de vacances.

Tags: Joel Joan

Notícies semblants: