Per què fan pudor les samarretes tècniques? I com evitar-ho

Segur que us heu fixat més d’un cop que les samarretes tècniques que utilitzem per fer esport fan més pudor que altres com les de cotó i potser algun cop hem pensat que és un problema d’higiene personal nostra, però no, és un fet normal si no seguim uns consells per evitar-ho.

A diferència de les samarretes de cotó, les tècniques estan fetes principalment de polièster, que absorbeix molt més la suor que desprenem quan fem running, juguem a futbol o simplement fem exercicis en el gimnàs, la samarreta tècnica és molt més transpirable que les altres, són les anomenades “clima-cool“, “quickdry“, “dri-fit”, però el gran inconvenient és que quan es va acumulant la suo en ella.

Si no seguim aquests consells a l’hora de rentar-les, encara que estiguin netes, continuaran tenint una olor desagradable perquè l’olor de la combinació de la suor seca i els bacteris no desapareixerà.

✅ El primer que hem de fer és no fer servir la mateixa samarreta per dues sessions d’esports, després de cada utilització les haurem de rentar, però si no tenim previst engegar una rentadora aquell dia, el que hem de fer és airejar-les, no ficar-les mullades al cistell de la roba bruta, ja que els bacteris a qui els agrada tant la humitat, aniran proliferant i passant a l’altra roba del cistell.

Detergent en la mesura indicada. Molts cops pensem que com més detergent posem, més neta quedarà la roba, és una gran errada i poc saludable pel medi ambient. En les peces de polièster les restes de detergent quedaran a la roba, provocant que es propaguin els bacteris i la pudor.

Afegir 1/2 got de vinagre blanc o vinagre de poma al caixetí d’additius de la rentadora.

Rentar les peces del revés, ja que així la zona que més suor ha absorbit té més contacte amb l’aigua i el sabó.

No utilitzar suavitzant

✅ Sempre utilitzar aigua freda

No utilitzar l’assecadora, estendre-les sempre a l’aire lliure, però millor que no estiguin exposades directament al sol, ja que la calor amplifica l’olor.

I si ja tenim una samarreta que per més que la rentem no acaba de marxar aquella olor desagradable, abans de llençar-la i comprar una nova, proveu de deixar-la tota la nit en remull amb aigua freda, un got de vinagre blanc o de poma, 1/2 got de suc de llimona i una tasseta de bicarbonat.

Tags: Samarretes

Notícies semblants: